...

Het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf

VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie de Meijer uit Amsterdam zag het al in 2021 voor zich: crèmekleurige kunststof kozijnen aan de achterzijde van de woning. Maar het mocht niet zo zijn. Het bedrijf waar zij de aanschaf deed, ging failliet. “We hebben het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf aan den lijve ondervonden.

De familie de Meijer had eind 2021 kunststof kozijnen besteld bij het bedrijf dat in 2007 de voorzijde van hun geschakelde woning voorzien had van kunststof kozijnen. “We waren daar toen tevreden over, dus het was een logische keuze om daar weer naar toe te gaan. De plaatsing zou in maart 2022 zijn, maar beloftes werden niet nagekomen en uiteindelijk mondde dit traject uit in een gebed zonder eind.” Totdat het bedrijf failliet ging en de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (het VKG) de klus over droeg aan Amstelland Kozijnen in Amstelveen. Vanaf dát moment ging het snel.

VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie blikt terug: “Doordat we dus blijkbaar zaken deden met een VKG gecertificeerd bedrijf, was de aanbetaling veiliggesteld en werden we doorverwezen naar een ander VKG gecertificeerd bedrijf. Amstelland Kozijnen zou de klus overnemen.”
Waar Eugenie bij de eerste leverancier overal zelf achteraan moest, ging bij Amstelland Kozijnen een wereld voor haar open. “Van iedere stap werden we op de hoogte gehouden. Heerlijk na al het geduw en getrek bij de vorige leverancier.”

Kozijnen die op hout lijken

Eugenie kreeg keurig wat ze bij het eerste VKG gecertificeerde bedrijf besteld had: twee grote panelen van het plafond tot aan de grond met isolatieglas. Daartussen openslaande deuren. In de bijkeuken twee gewone vaste ramen en een deur naar de tuin met een kattenluik. Het kleine vaste houten raam van de schuur was ook verrot, dus dat is ook direct vervangen door een kunststof raam. Zelfs de gevelbekleding hoeven ze nooit meer te schilderen. Ook dát is van kunststof. “Daar zie je niets van. Het lijkt allemaal exact op hout.”

Raamdecoratie tússen het glas

Wat in eerste instantie eigenlijk niet op het wensenlijstje stond, maar wat ze erbij besteld hebben is de Screenline® raamdecoratie. “De jaloezieën van de achterdeur zitten tússen het isolatieglas. Zó mooi!”

Isolerende kozijnen

“We vinden het vooral fijn dat de woning onderhoudsarm is. Wat ik onderschat heb, is de isolatiewaarde van deze kozijnen. De opgestookte warmte blijft heerlijk in huis hangen. Ik ben benieuwd of het volgend jaar zomer dan ook koel blijft als het buiten snikheet is.”

Subsidie op kozijnen

De familie de Meijer woont al 24 jaar in deze woning en heeft in de tussentijd ook het dak laten isoleren. “Hierdoor heb ik dit jaar twee isolerende maatregelen te pakken en daardoor heb ik een beroep kunnen doen op de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dan is de ellende toch nog ergens goed voor geweest.”

Meer weten over kunststof kozijnen?

Wilt u meer weten over isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan contact op met Amstelland Kozijnen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.