Subsidie op kunststof kozijnen

Subsidie op kunststof kozijnen

 

Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien isoleren enorm. Zeker met het juiste isolatieglas. Dat zorgt behalve voor extra woongenot in zowel de winter als de zomer voor een lagere energierekening. Bovendien werk je mee aan een lagere CO2-uitstoot. Niet voor niets geeft de overheid subsidie op kunststof kozijnen.

Ook jij kunt meeprofiteren, want de ISDE-subsidiepot voor woningeigenaren zit nog propvol en loopt tot 2030.

ISDE-subsidie 

Voorheen moest je meerdere isolatiemaatregelen nemen om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. Dat is niet meer het geval. Ook bij één isolatiemaatregel heb je al voordeel. Maar met twee (of meer) maatregelen profiteer je extra. Of je nu voor kunststof kozijnen met HR+++ isolatieglas, gevelisolatie, een kunststof voordeur met HR++ isolatieglas gaat of dakisolatie aanschaft: Je kunt tot wel 30% van de totale kosten aan subsidie ontvangen.

Toegankelijker voor monumenten

De ISDE subsidieregeling is per 2024 toegankelijker geworden voor monumenten. Vanwege de monumentale waarde kunnen veel eigenaren van monumenten geen HR++ glas of gevelisolatie toepassen. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Het glas mag daarbij ook als voor- of achterzetbeglazing worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam.

Isolerende kozijnen

Een mooi moment om je woning te verduurzamen dus. Doordat je energierekening dankzij isolerende kozijnen met isolatieglas lager is dan bijvoorbeeld met houten kozijnen, valt de energierekening lager uit. Hierdoor is de investering snel terugverdiend. En reken maar dat je woning na zo’n verduurzaamheidsslag in waarde stijgt.

Energiesubsidiewijzer

Behalve de landelijke subsidie verstrekken veel gemeentes ook nog lokale subsidies voor isolerende maatregelen die je treft aan je huis. Check de regelingen in jouw gemeente op de Energiesubsidiewijzer.

Energiebespaarlening

Nadat onze vakkundige monteurs je kunststof kozijnen geplaatst hebben, heb je 24 maanden de tijd om de subsidieaanvraag te doen. Heb je niet genoeg geld op de plank liggen om de investering voor te schieten of heb je niet voldoende leenruimte? Vraag dan naar de Energiebespaarlening. Je leent tegen zeer lage rente (bij een verzamelinkomen onder de 60.000 euro zelfs tegen 0% rente).

Isolerende ramen

Met het geld dat je bespaart met bijvoorbeeld isolerende ramen of isolerende openslaande deuren kun je in veel gevallen de rente al betalen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid zijn of haar woning te verduurzamen. Mocht je de komende jaren een financiële meevaller hebben dan kun je de volledige lening (of een deel ervan) altijd vergoedingsvrij aflossen.

Bezoek onze showroom in Amstelveen

Woon je in de buurt van Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Aalsmeer, Badhoevedorp of Abcoude en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Dorpsstraat 35 in Amstelveen.