Archief voor categorie: Algemeen

Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen

Ben jij de stijgende en fluctuerende energieprijzen ook helemaal beu? Je bent niet de enige! Een hoge energierekening dwingt veel huiseigenaren om na te denken over manieren om hun woning te verduurzamen. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je comfort én het milieu.

Het verduurzamen van je huis draagt namelijk bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, een belangrijke stap voor een duurzamere toekomst. Dus waar wacht je nog op? Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen!

Woning verduurzamen met kunststof kozijnen?

Wist je dat de meeste warmte verloren gaat via oude houten kozijnen en niet-geïsoleerd glas? Gelukkig heeft Amstelland Kozijnen dé oplossing om je huis te verduurzamen: kunststof kozijnen in combinatie met het beste isolatieglas. Wil je het helemaal goed aanpakken kies dan voor een duurzaam Energie Kozijn. De profilering van dit kozijn heeft zeven isolatiekamers en is net als onze andere kunststof kozijnen voorzien van staal voor extra stevigheid en veiligheid. Het isolatieglas zorgt voor een superlage U-waarde. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar waar het op neerkomt is dat de warmte in de winter binnen blijft, waardoor je de verwarming ‘s winters laag kunt houden.

Bij Amstelland Kozijnen vind je niet alleen kunststof kozijnen, maar ook kunststof ramen, kunststof deuren en kunststof schuifpuien. Altijd maatwerk, zodat ze perfect bij jouw duurzame plannen en de stijl van je woning passen.

Subsidie op kunststof kozijnen

We kunnen niet in je portemonnee kijken, maar we weten wel dat geld vaak een belangrijke rol speelt bij het verduurzamen van je huis. Daarom brengen we je graag op de hoogte van verschillende financieringsmogelijkheden voor kunststof kozijnen. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van je eigen spaargeld, maar ook een financiering zoals de Energiebespaarlening, of subsidies zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Er zijn tal van subsidiemogelijkheden beschikbaar, maar ze zijn niet altijd even bekend. Voor landelijke subsidie-informatie kun je terecht op www.rvo.nl, en voor lokale subsidieregelingen kun je contact opnemen met je eigen gemeente. Zo wordt het financieren van je duurzame plannen een stuk haalbaarder.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Dat begrijpen we helemaal. Maak een vrijblijvende afspraak, dan komen wij graag bij je langs om de maten op te meten en jouw wensen te bespreken. Ieder huis is immers anders. Op basis van de maten van jouw woning en jouw wensen stellen we een vrijblijvende prijsopgave op. Zo kun je, naast bijvoorbeeld het isoleren van de spouw, een kozijnen-plan maken om je huis te verduurzamen. Lees hier meer over de werkwijze van Amstelland Kozijnen.

Maak een afspraak voor kunststof kozijnen in Amstelveen

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Amstelland Kozijnen jou kan helpen om je huis te verduurzamen. Samen zorgen we voor een comfortabeler, energiezuiniger en milieuvriendelijker huis. Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen!

Dhr. Hoedeman uit Uithoorn ”Ik wil beschikking hebben over een showroom in de buurt”

Het kon echt niet langer zo met de aluminium schuifpui van de familie Hoedeman uit Uithoorn. Het aluminium frame op de midden verdieping van hun drive-in-woning trok krom waardoor de kou van buiten zo door het aluminium naar binnen trok.

Showroom in de buurt

Regelmatig komen er in Uithoorn en omgeving mensen uit het oosten van het land aan de deur om kunststof kozijnen te verkopen. “Van kunststof was ik overtuigd, maar niet van colporteurs,” stelt meneer Hoedeman. “Ik wil de beschikking hebben over een showroom in de buurt zodat ik daar binnen kan stappen als er iets niet goed is.”

Nooit meer schilderen

Meneer Hoedeman begon de zoektocht op internet en kwam bij Amstelland Kozijnen in Amstelveen terecht. Hij belde op en maakte een afspraak om in de showroom de mogelijkheden te bekijken. “Eigenlijk wilden we een kunststof schuifpui, maar prijstechnisch was het verstandiger om voor drie kunststof ramen en een balkondeur te gaan. Ook prima, het mooiste van alles: nooit meer schilderen.”

Warmte- en geluidsisolerend

In de showroom legde eigenaar Evan hem uit dat kunststof kozijnen tegenwoordig niet meer te onderscheiden zijn van hout. “Dat was interessant om te horen, maar dat maakte mij niets uit. Een gladde kunststof uitstraling in de kleur off-white was wat ik zocht. Hoe gladder hoe beter. Toen Evan me vertelde over de mooie isolatiewaarde van kunststof werd ik ook niet echt warm. Daar ging het me niet om. Maar ik moet toegeven dat het zeer prettig is dat ik de weg waar we aan wonen helemaal niet meer hoor. En eerlijk is eerlijk: het is een stuk aangenamer in huis sinds de kunststof Schüco kozijnen en balkondeur erin zitten,” zegt meneer Hoedeman lachend.

Nette en beleefde monteurs

“Binnen een dag was de klus al geklaard,” spreekt hij zijn waardering uit. “Ongekend hoe snel ze dit kunnen. Zowel bij het inmeten als bij het monteren was ik ook verrast: de heren waren netjes en beleefd. Ze ruimden alles keurig op. Na een week zijn ze nog terug geweest of alles in orde was en of we tevreden waren. En of we dat waren. Dik tevreden!”

Openingstijden

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

Lagere energierekening met kunststof kozijnen

De gasprijzen staan op een ongekend hoog niveau en het eind is nog niet in zicht. Laat je dit gegeven over je heenkomen of ben je iemand die op zoek gaat naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen?

Afhankelijk van de buitentemperatuur en de isolatie van je woning, schroeven veel mensen rond deze tijd de thermostaat voorzichtig omhoog. De komende maanden wordt het kouder en dan gaan we de stijgende energieprijzen pas écht voelen.

Wat te doen tegen een hoge energierekening?

Aan de hoge gasprijzen kun je zelf niets doen, maar je kunt natuurlijk op tal van manieren de energiekosten (en daarmee je energierekening) drukken. De meest eenvoudige manier is minder energie verbruiken. Hierbij alvast een aantal handige tips:

  • de verwarming een graadje lager zetten;
  • iets korter en minder warm douchen / badderen;
  • apparaten niet onnodig aan de stroom hangen;
  • laat geen onnodige verlichting branden.

Isolerende kozijnen tegen een hoge energierekening

Alle kleine beetjes helpen, maar je kunt ook kiezen voor het grotere werk zodat je blijvend profiteert van een lagere energierekening. Zorg ervoor dat de opgewekte warmte zo lang mogelijk in je woning blijft hangen en isoleer je woning met isolerende kozijnen van kunststof in combinatie met HR++ of HR+++ isolatieglas.

Isolerende en inbraakwerende kozijnen

De dure opgewekte warmte verdwijnt vaak snel via houten kozijnen en oud dubbel glas. Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien isoleren daarentegen enorm goed. Al onze kozijnen zijn rondom verstevigd met staal, dus behalve goed isolerende kozijnen zijn het tevens inhttp://kunststof-kozijnen/ramen/braakwerende kozijnen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Subsidie op kunststof kozijnen

Warmte die er niet uitgaat, hoef je niet opnieuw aan te schaffen. Kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas of HR+++ isolatieglas (triple glas) zijn de best isolerende kozijnen die er op de markt zijn. Het is niet voor niets dat je hier in veel gevallen subsidie op krijgt. Dat blijkt ook uit de Energiebespaarlening waarbij je tegen een zeer lage rente geld leent om je energiebesparende maatregelen mee te bekostigen. De rente betaal je vaak grotendeels van het geld dat je overhoudt op je energierekening.

Bezoek de showroom in Amstelveen

Woon je in de buurt van Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn, Aalsmeer e.o. en wil je graag een lagere energierekening? Neem dan contact met ons op of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Dorpsstraat 35 in Amstelveen. Graag tot ziens!

Het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie de Meijer uit Amsterdam zag het al in 2021 voor zich: crèmekleurige kunststof kozijnen aan de achterzijde van de woning. Maar het mocht niet zo zijn. Het bedrijf waar zij de aanschaf deed, ging failliet. “We hebben het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf aan den lijve ondervonden.”

De familie de Meijer had eind 2021 kunststof kozijnen besteld bij het bedrijf dat in 2007 de voorzijde van hun geschakelde woning voorzien had van kunststof kozijnen. “We waren daar toen tevreden over, dus het was een logische keuze om daar weer naar toe te gaan. De plaatsing zou in maart 2022 zijn, maar beloftes werden niet nagekomen en uiteindelijk mondde dit traject uit in een gebed zonder eind.” Totdat het bedrijf failliet ging en de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (het VKG) de klus over droeg aan Amstelland Kozijnen in Amstelveen. Vanaf dát moment ging het snel.

VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie blikt terug: “Doordat we dus blijkbaar zaken deden met een VKG gecertificeerd bedrijf, was de aanbetaling veiliggesteld en werden we doorverwezen naar een ander VKG gecertificeerd bedrijf. Amstelland Kozijnen zou de klus overnemen.” Waar Eugenie bij de eerste leverancier overal zelf achteraan moest, ging bij Amstelland Kozijnen een wereld voor haar open. “Van iedere stap werden we op de hoogte gehouden. Heerlijk na al het geduw en getrek bij de vorige leverancier.”

Kozijnen die op hout lijken

Eugenie kreeg keurig wat ze bij het eerste VKG gecertificeerde bedrijf besteld had: twee grote panelen van het plafond tot aan de grond met isolatieglas. Daartussen openslaande deuren. In de bijkeuken twee gewone vaste ramen en een deur naar de tuin met een kattenluik. Het kleine vaste houten raam van de schuur was ook verrot, dus dat is ook direct vervangen door een kunststof raam. Zelfs de gevelbekleding hoeven ze nooit meer te schilderen. Ook dát is van kunststof. “Daar zie je niets van. Het lijkt allemaal exact op hout.”

Raamdecoratie tússen het glas

Wat in eerste instantie eigenlijk niet op het wensenlijstje stond, maar wat ze erbij besteld hebben is de Screenline® raamdecoratie. “De jaloezieën van de achterdeur zitten tússen het isolatieglas. Zó mooi!”

Isolerende kozijnen

“We vinden het vooral fijn dat de woning onderhoudsarm is. Wat ik onderschat heb, is de isolatiewaarde van deze kozijnen. De opgestookte warmte blijft heerlijk in huis hangen. Ik ben benieuwd of het volgend jaar zomer dan ook koel blijft als het buiten snikheet is.”

Subsidie op kozijnen

De familie de Meijer woont al 24 jaar in deze woning en heeft in de tussentijd ook het dak laten isoleren. “Hierdoor heb ik dit jaar twee isolerende maatregelen te pakken en daardoor heb ik een beroep kunnen doen op de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dan is de ellende toch nog ergens goed voor geweest.”

Meer weten over kunststof kozijnen?

Wilt u meer weten over isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan contact op met Amstelland Kozijnen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen.

Bedrijfsinformatie

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:11:”Site opties”;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

Instellingen

a:9:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:13:”theme_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:13:”Theme options”;s:12:”show_in_rest”;b:0;s:8:”modified”;i:1613398648;}

Scripts

a:9:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:13:”theme_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;s:12:”show_in_rest”;b:0;s:8:”modified”;i:1618822392;}

Amstelland Kozijnen bestaat 10 jaar

Amstelland Kozijnen bestaat deze maand 10 jaar. Eigenaar Evan Bultink is trots op deze mijlpaal. “Maar zonder ons topteam waren we nooit zo succesvol geweest. Dát mag duidelijk zijn. Zíj zijn de sleutel tot het succes van ons 10-jarig bestaan,” vindt Evan.

Wat Evan niet zo snel over zichzelf zal zeggen, daar is directeur van Select Windows Amanda Knol heel duidelijk over: “Evan is een echte ondernemer. Hij rent voor zijn klanten. En dat heeft het jonge, enthousiaste en vakkundige team overgenomen. De lijntjes zijn kort, alles staat in de cloud en processen zijn strak ingeregeld. Hierdoor kunnen ze razendsnel schakelen,” weet Amanda. En de monteurs werken hard en netjes. Klanten vinden dat belangrijk waardoor deze manier van werken zich snel rondzingt in de omgeving. En dat 10 jaar lang.”

Prachtige match

Evan is in 2011 begonnen aan de Dorpsstraat in Amstelveen met zijn compagnon Kees, zijn oude werkgever. Dat het zelfstandig ondernemerschap een goed idee was, wist hij vooraf vrij zeker. “Er kwamen namelijk veel aanvragen voor kunststof kozijnen vanuit Amstelveen en omstreken, maar er was daar geen showroom.” Evan greep zijn kans schoon.

Zijn compagnon droeg het stokje over aan Evan en zijn vrouw Malissa kwam deze eenpitter versterken. Een prachtige match natuurlijk, want zij werkte jarenlang als marketing medewerkster bij Select Windows. Zij beweegt zich iets meer op de achtergrond, maar ook voor haar hebben de kozijnen, ramen en deuren geen geheimen.

10-jarig bestaan

In 10 jaar tijd heeft Evan een mooi team opgebouwd. Inmiddels zitten er 3 medewerkers op kantoor en werken er 7 monteurs in de buitendienst. “Zij werken zo goed dat we van het ene project in het andere rollen. We zijn groot geworden door klein te blijven,” weet Evan. Amanda verduidelijkt: “Klein in omvang dan hé, niet in hoeveelheid van afgenomen kozijnen.” Amanda weet dat Amstelland Kozijnen al heel wat kozijnen uit de Select Windows fabriek heeft afgenomen de afgelopen 10 jaar. “En niet alleen kozijnen, ook alles wat erbij hoort: isolatieglas, dorpels, horren en Screenline zonwering®. Vooral de Screenline zonwering (de jaloezieën tússen het isolatieglas), is een veelgevraagd product in Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Badhoevedorp, Uithoorn en Aalsmeer,” merkt ze.

Advies op maat

Toen de showroom gesloten was wegens corona, sprong Evan hier direct op in en verbouwde de hele showroom. Evan: “Alles is ge-update en er zijn extra bespreekplekken bijgekomen.” Dát is wat ze bij Amstelland Kozijnen hoog in het vaandel hebben staan: de klant laten zien wat mogelijk is en ze een advies op maat bieden.

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Het is de afgelopen maanden ongekend druk bij Amstelland Kozijnen. “Iedereen lijkt bezig met kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Deels omdat de op hout lijkende kozijnen enorm goed isoleren. Je merkt dat mensen in de winter op de energierekening willen besparen en tijdens de hete zomers koel willen kunnen wonen. Zeker nu thuiswerken het devies is.” Wat Evan ook vaak hoort, is dat mensen blij zijn met het onderhoudsarme karakter van kuststof kozijnen.

Showroom

Met een verbouwde showroom, een verkoopadviseur extra en een uitbreiding in het wagenpark, is team Amstelland Kozijnen klaar voor de komende jaren. Meer weten? Neem contact op of maak een afspraak voor een showroombezoek aan de Dorpsstraat 35 te Amstelveen.

‘Gelukkig deed ik zaken met een VKG Keurmerk kozijnbedrijf’

Niemand zit graag op de tocht, maar zéker een raam in een babykamer moet goed isoleren. Daarom besloot de kersverse vader uit Diemen, Ivan Vasic, dát houten raam van zijn geschakelde jaren 80 woning te vervangen door een kunststof draaikiepraam.

Hij keek goed rond met welk VKG Keurmerk kozijnenbedrijf hij in zee wilde en maakte een weloverwogen keuze. Maar ondanks dat ging het bedrijf ná zijn aanbetaling en vóórdat het kozijn erin zat, failliet. Vasic stond met lege handen. Of toch niet?

VKG keurmerk kozijnenbedrijf

Meneer Vasic vertelt: “Ik had gekozen voor een bedrijf met een VKG keurmerk. Dat betekent dat áls de kozijnenleverancier om welke reden dan ook niet kan leveren, een ander VKG Keurmerk kozijnenbedrijf de verplichtingen overneemt. Mijn order werd doorgeschoven naar een ander VKG gecertificeerd bedrijf: Amstelland Kozijnen.”

Goed recht

Vasic was geen onbekende daar. Eigenaar van Amstelland Kozijnen Evan herinnert zich de klant uit Diemen nog van een jaar ervoor. “Hij bezocht in september 2019 onze showroom, maar koos om prijstechnische redenen uiteindelijk voor een andere leverancier. Zijn goed recht natuurlijk.”

Energiebespaarlening

Inmiddels ging het behalve om een onderhoudsarm draaikiepraam met bijpassende kunststof kozijnen ook om een isolerende voordeur. Vasic had de wens voor een isolerende en onderhoudsarme voordeur al langer. Als hij deze ook direct bestelde, kreeg hij korting bij het bedrijf waar hij in eerste instantie voor koos. “Een beste aanschaf, maar omdat ik een grote stap zette qua isolatie kon ik gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Dus lenen tegen een lage rente. Maar dat betekende ook een hogere aanbetaling….”

Geen extra kosten

Vasic had inmiddels 30% van het totaalbedrag aanbetaald bij het failliete bedrijf. Het gaf extra druk dat het kozijn, het raam en de voordeur snel geplaatst moesten worden om recht te houden op de Energiebespaarlening. Amstelland Kozijnen dacht mee en pakte direct de leiding.

Spoedklus tijdens extreme drukte

Evan denkt terug: “De order van een jaar eerder kwam nu alsnog op ons bordje terecht. Een spoedklus in een extreem drukke tijd en dan ook nog voor 30% minder. De aanbetaling van de klant is namelijk dankzij het VKG gewaarborgd.” Amstelland Kozijnen draait zijn handen niet om voor een extra uitdaging. Dankzij extra korting bij fabrikant GevelNed en korting op de montagekosten vanuit Amstelland Kozijnen, heeft het voor de klant niets extra’s gekost.

Goede samenwerking

Evan: “Met man en macht hebben we het voor elkaar gekregen om de order binnen enkele weken te plaatsen. Zo kon de klant nog gebruikmaken van zijn bouwdepot vanuit de Energiebespaarlening. Deze zou anders verloren gaan. Het is dankzij een goede samenwerking gelukt.”

VKG gecertificeerd kozijnenbedrijf

“Gelukkig deed ik zaken met een VKG gecertificeerd kozijnenbedrijf. Anders was ik nu mijn geld kwijt geweest, had ik de kans op een interessante lening verspeeld én had ik alsnog een tochtend raam en een slechte voordeur. Ik ben een blij mens!”

‘Gelukkig deed ik zaken met een VKG Keurmerk kozijnbedrijf’