Archief voor categorie: Algemeen

Onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, maar een beetje verzorging kan de levensduur aanzienlijk verlengen.

Bij Amstelland Kozijnen delen we graag een aantal handige tips voor het onderhoud van kunststof kozijnen, zodat je zo lang mogelijk van je investering kunt genieten.

Schoonmaaktips voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, maar af en toe hebben ze toch een goede poetsbeurt nodig om ze stralend te houden. Gebruik hiervoor een mild sopje (zonder oplosmiddel) van water en een zacht reinigingsmiddel / huishuidmiddel. Vergeet niet om de kozijnsponning bij draaiende ramen en deuren grondig te reinigen om ophoping van vuil te voorkomen. Door je kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien schoon te houden voorkom je aantasting en schade.

Stappenplan schoonmaken kunststof kozijnen en isolatieglas

 1. Goed afspoelen met water om het hardnekkigste vuil te verwijderen;
 2. Afdrogen met een zachte doek;
 3. Schoonmaken met een sopje van water, reinigingsmiddel en een microvezeldoek;
 4. Loop de kozijnsponning, dorpels, scharnieren, roosters en het beslag ook na;
 5. Als laatst het isolatieglas droogmaken met een zeem en de kozijnen en overige onderdelen afdrogen met een zachte doek.

Onderhoudstips voor hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van kunststof kozijnen verdient ook de nodige aandacht. Vuil kan zich bijvoorbeeld ophopen in de scharnieren, wat kan leiden tot piepende geluiden en slijtage. Om dit te voorkomen, raden we aan om het hang- en sluitwerk in te vetten met een zuur- en harsvrije vet of olie van de vakhandel. Vergeet ook niet om alle schuivende delen, stalen platen, en sluithaken te controleren en te smeren. Bij een draaikiepraam kan het draaikiepsysteem voorzien worden van een druppeltje vet.

Doe dit vooral niet bij onderhoud van kunststof kozijnen

Hoewel het onderhoud van kunststof kozijnen vrij eenvoudig is, zijn er toch enkele dingen die je vooral niet moet doen.

 1. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (thinner, ammoniak, aceton, wasbenzine, spiritus, chloor e.d.) en scherpe voorwerpen of schuursponsjes, omdat deze de oppervlaktelaag kunnen beschadigen.
 2. Maak je kozijnen niet schoon met een droge doek of stoomreiniger. Een vochtige doek met een sopje is voldoende.
 3. Boor en schroef niet in kunststof kozijnen, deuren of ramen, aangezien dit permanente schade kan veroorzaken.
 4. Verf de kunststof kozijnen niet over. Verf hecht niet aan de kunststof profielen;
 5. Laat vogelpoep niet te lang intrekken en vermijd contact met zonnebrandcrème of olie.

Vraag advies bij Amstelland kozijnen

Met deze onderhoudstips blijven je kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in topconditie, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Heb je toch nog vragen over onderhoud na je aankoop? Dan staat ons team klaar voor advies.

Voor advies aan andere type (hout, aluminium) of merken kozijnen, adviseren wij je contact op te nemen met de huidige leverancier van het product.

Hoe ontdek je welke garagedeur je kiest?

Bij het uitzoeken van een nieuwe garagedeur heb je heel veel keuzes. Amstelland Kozijnen begrijpt hoe belangrijk het is om de juiste deur te kiezen die niet alleen veilig en functioneel is, maar ook mooi bij je woning past.

Als partner van Hörmann hebben we een assortiment hoogwaardige garagedeuren die aan de strengste normen voldoen. Maar wist je dat we ook kunststof openslaande deuren (tuindeuren) kunnen leveren voor in een garage? In dit artikel lees je welke garagedeur het beste past bij jouw woning.

Topkwaliteit garagedeuren van Hörmann

Als partner zijn we natuurlijk trots op de topkwaliteit garagedeuren van Hörmann die we kunnen aanbieden. Deze garagedeuren hebben niet alleen de looks, maar zijn ook nog eens praktisch en bovenal veilig. Of je nu op zoek bent naar een elektrische garagedeur, een sectionaaldeur, openslaande garagedeuren, rollmatic garagedeuren of Berry kanteldeuren, wij hebben voor elk huis en elke behoefte de perfecte oplossing. We hebben de kenmerken van elk type garagedeur voor je opgesomd:

 1. Elektrische garagedeuren: Elektrische garagedeuren verlichten je lichamelijke inspanning bij het openen en sluiten van de garagedeur. Met een simpele druk op de knop open je de deur zonder uit je auto te hoeven stappen. Perfect voor haastige ochtenden of wanneer het regent. Tevens zorgen elektrische garagedeuren voor extra veiligheid door de speciale optilbeveiliging (tegen openwrikken) die op de aandrijving zit.
 2. Sectionaaldeuren: Deze deuren openen verticaal, waardoor ze perfect zijn voor garages met beperkte ruimte. Ze bieden uitstekende isolatie en veiligheid, en met verschillende structuren en profileringen vind je altijd iets dat bij jouw huis past. Met Hörmann sectionaaldeuren bespaar je zowel ruimte voor als in de garage.
 3. Openslaande garagedeuren: Voor een traditionele uitstraling en gemakkelijke toegang tot je garage, zijn openslaande garagedeuren ideaal. Vooral handig als je de garage ook als werk- of opslagruimte gebruikt. En met de mogelijkheid om één deur als loopdeur te gebruiken, kun je zelfs grotere items zoals motoren of scootmobielen eenvoudig naar binnen brengen.
 4. RollMatic garagedeuren: Heb je een beperkte garagediepte? Dan is de RollMatic van Hörmann een uitstekende keuze. Deze roldeur wordt netjes boven de garagedeur opgeborgen en opent en sluit nagenoeg geruisloos, ideaal voor kleine garages zonder ruimteverlies in de garage.
 5. Berry kanteldeuren: Wil je een voordelige en sterke garagedeur, overweeg dan de ongeïsoleerde Berry kanteldeur. Met verschillende motieven en kleuren vind je de perfecte deur die bij jouw garage past. Als optie kan je kiezen om isolatiemateriaal aan de achterzijde toe te passen, maar beter is dan te kiezen voor de opvolger van de kanteldeur: de geïsoleerde sectionaaldeur.

Kunststof kozijnen

Hoewel we officieel Hörmann partner zijn, bieden we ook alternatieve opties aan. Zoals kunststof kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en andere oplossingen voor je huis. Deze producten staan bekend om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en hoge isolatiewaarde. Met zorg vervaardigd, bieden al onze producten een goede prijs-kwaliteitverhouding en voldoen ze aan de strengste normen voor functionaliteit en veiligheid.

Vind de perfecte garagedeur voor jouw huis

Woon je in de omgeving van Amsterdam, Aalsmeer, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Uithoorn of Badhoevedorp en ben je op zoek naar de perfecte garagedeur? Neem dan contact op met Amstelland Kozijnen voor deskundig advies en een vrijblijvende offerte. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste garagedeur voor jouw huis!

Condens op je ramen, wat doe je daartegen?

Ben je helemaal klaar met die vervelende condens op je ramen? Dat snappen we! Naast dat het vervelend is belemmert het ook het zicht van binnen naar buiten of andersom.

Laten we eens kijken naar wat er precies zorgt voor die condens op je ramen en hoe wij je kunnen helpen om de lucht te klaren. Maak je geen zorgen, want bij Amstelland Kozijnen hebben we de oplossing om deze problemen aan te pakken.

Verschillende soorten condens

Condens kan op verschillende manieren ontstaan: aan de binnenkant van het raam, aan de buitenkant van het raam, of zelfs tússen de ruiten van dubbel glas. Elke situatie vereist een op maat gemaakte aanpak, welke lees je hieronder:

 • Condens aan de binnenkant van het raam:

  Dit wordt vaak veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid binnenshuis. Als het vocht niet kan ontsnappen slaat het neer op koude oppervlakken zoals een raam. Dit kan leiden tot problemen zoals schimmelgroei, het afbladderen van verf en zelfs gezondheidsproblemen. Condens aan de binnenzijde van het raam betekent dat je beter moet ventileren. Vooral als je een goed isolerend kunststof kozijn, kunststof deur of kunststof schuifpui hebt, is ventileren van groot belang.

 • Condens aan de buitenkant van het raam:

  In het voor- en najaar kan het wel eens voorkomen dat je ramen aan de buitenzijde beslagen zijn. Maak je geen zorgen, want dit is geen fout in het glas. Condens aan de buitenkant van het raam ontstaat wanneer de temperatuur buiten laag is in combinatie met een hoge luchtvochtigheid. Het is eigenlijk juist een teken dat je ramen uitstekend isoleren. Het beslaan van je ramen aan de buitenzijde is niet te voorkomen en de condens verdwijnt vanzelf zodra het warmer wordt.

 • Condens tussen dubbel glas:

  Als je condens ziet tussen de ruiten van dubbel glas, kan dit duiden op een lek. Dan is het de hoogste tijd om dat gebrekkige glas te vervangen voor kwalitatief isolatieglas. Maak een afspraak in onze showroom, dan kijken wij wat de beste oplossing is om het glas in combinatie met een kunststof kozijn, deur of schuifpui te vervangen.

Ventilatieoplossingen voor jouw woning

Bij Amstelland Kozijnen voorzien we je van de beste ventilatieoplossingen voor jouw huis, of het nu gaat om onze kunststof draaikiepramen met ventilatiebeslag (in vier standen), nieuwe beglazing, het plaatsen van een ventilatierooster, of zelfs compleet nieuwe kunststof kozijnen. Omdat elk huis uniek is, nemen we graag de tijd voor je, zodat ons advies precies past bij jouw behoeften.

Condens problemen aanpakken met Amstelland Kozijnen

Bij Amstelland Kozijnen weten we hoe we condens problemen moeten aanpakken. We geven je graag advies over het vervangen van kunststof kozijnen met isolatieglas en ventilatieroosters. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of kom langs in onze showroom.

Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen

Ben jij de stijgende en fluctuerende energieprijzen ook helemaal beu? Je bent niet de enige! Een hoge energierekening dwingt veel huiseigenaren om na te denken over manieren om hun woning te verduurzamen. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je comfort én het milieu.

Het verduurzamen van je huis draagt namelijk bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, een belangrijke stap voor een duurzamere toekomst. Dus waar wacht je nog op? Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen!

Woning verduurzamen met kunststof kozijnen?

Wist je dat de meeste warmte verloren gaat via oude houten kozijnen en niet-geïsoleerd glas? Gelukkig heeft Amstelland Kozijnen dé oplossing om je huis te verduurzamen: kunststof kozijnen in combinatie met het beste isolatieglas. Wil je het helemaal goed aanpakken kies dan voor een duurzaam Energie Kozijn. De profilering van dit kozijn heeft zeven isolatiekamers en is net als onze andere kunststof kozijnen voorzien van staal voor extra stevigheid en veiligheid. Het isolatieglas zorgt voor een superlage U-waarde. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar waar het op neerkomt is dat de warmte in de winter binnen blijft, waardoor je de verwarming ‘s winters laag kunt houden.

Bij Amstelland Kozijnen vind je niet alleen kunststof kozijnen, maar ook kunststof ramen, kunststof deuren en kunststof schuifpuien. Altijd maatwerk, zodat ze perfect bij jouw duurzame plannen en de stijl van je woning passen.

Subsidie op kunststof kozijnen

We kunnen niet in je portemonnee kijken, maar we weten wel dat geld vaak een belangrijke rol speelt bij het verduurzamen van je huis. Daarom brengen we je graag op de hoogte van verschillende financieringsmogelijkheden voor kunststof kozijnen. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van je eigen spaargeld, maar ook een financiering zoals de Energiebespaarlening, of subsidies zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Er zijn tal van subsidiemogelijkheden beschikbaar, maar ze zijn niet altijd even bekend. Voor landelijke subsidie-informatie kun je terecht op www.rvo.nl, en voor lokale subsidieregelingen kun je contact opnemen met je eigen gemeente. Zo wordt het financieren van je duurzame plannen een stuk haalbaarder.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Dat begrijpen we helemaal. Maak een vrijblijvende afspraak, dan komen wij graag bij je langs om de maten op te meten en jouw wensen te bespreken. Ieder huis is immers anders. Op basis van de maten van jouw woning en jouw wensen stellen we een vrijblijvende prijsopgave op. Zo kun je, naast bijvoorbeeld het isoleren van de spouw, een kozijnen-plan maken om je huis te verduurzamen. Lees hier meer over de werkwijze van Amstelland Kozijnen.

Maak een afspraak voor kunststof kozijnen in Amstelveen

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Amstelland Kozijnen jou kan helpen om je huis te verduurzamen. Samen zorgen we voor een comfortabeler, energiezuiniger en milieuvriendelijker huis. Verduurzaam je huis met kunststof kozijnen!

Dhr. Hoedeman uit Uithoorn ”Ik wil beschikking hebben over een showroom in de buurt”

Het kon echt niet langer zo met de aluminium schuifpui van de familie Hoedeman uit Uithoorn. Het aluminium frame op de midden verdieping van hun drive-in-woning trok krom waardoor de kou van buiten zo door het aluminium naar binnen trok.

Showroom in de buurt

Regelmatig komen er in Uithoorn en omgeving mensen uit het oosten van het land aan de deur om kunststof kozijnen te verkopen. “Van kunststof was ik overtuigd, maar niet van colporteurs,” stelt meneer Hoedeman. “Ik wil de beschikking hebben over een showroom in de buurt zodat ik daar binnen kan stappen als er iets niet goed is.”

Nooit meer schilderen

Meneer Hoedeman begon de zoektocht op internet en kwam bij Amstelland Kozijnen in Amstelveen terecht. Hij belde op en maakte een afspraak om in de showroom de mogelijkheden te bekijken. “Eigenlijk wilden we een kunststof schuifpui, maar prijstechnisch was het verstandiger om voor drie kunststof ramen en een balkondeur te gaan. Ook prima, het mooiste van alles: nooit meer schilderen.”

Warmte- en geluidsisolerend

In de showroom legde eigenaar Evan hem uit dat kunststof kozijnen tegenwoordig niet meer te onderscheiden zijn van hout. “Dat was interessant om te horen, maar dat maakte mij niets uit. Een gladde kunststof uitstraling in de kleur off-white was wat ik zocht. Hoe gladder hoe beter. Toen Evan me vertelde over de mooie isolatiewaarde van kunststof werd ik ook niet echt warm. Daar ging het me niet om. Maar ik moet toegeven dat het zeer prettig is dat ik de weg waar we aan wonen helemaal niet meer hoor. En eerlijk is eerlijk: het is een stuk aangenamer in huis sinds de kunststof Schüco kozijnen en balkondeur erin zitten,” zegt meneer Hoedeman lachend.

Nette en beleefde monteurs

“Binnen een dag was de klus al geklaard,” spreekt hij zijn waardering uit. “Ongekend hoe snel ze dit kunnen. Zowel bij het inmeten als bij het monteren was ik ook verrast: de heren waren netjes en beleefd. Ze ruimden alles keurig op. Na een week zijn ze nog terug geweest of alles in orde was en of we tevreden waren. En of we dat waren. Dik tevreden!”

Openingstijden

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:0:””;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

Lagere energierekening met kunststof kozijnen

De gasprijzen staan op een ongekend hoog niveau en het eind is nog niet in zicht. Laat je dit gegeven over je heenkomen of ben je iemand die op zoek gaat naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen?

Afhankelijk van de buitentemperatuur en de isolatie van je woning, schroeven veel mensen rond deze tijd de thermostaat voorzichtig omhoog. De komende maanden wordt het kouder en dan gaan we de stijgende energieprijzen pas écht voelen.

Wat te doen tegen een hoge energierekening?

Aan de hoge gasprijzen kun je zelf niets doen, maar je kunt natuurlijk op tal van manieren de energiekosten (en daarmee je energierekening) drukken. De meest eenvoudige manier is minder energie verbruiken. Hierbij alvast een aantal handige tips:

 • de verwarming een graadje lager zetten;
 • iets korter en minder warm douchen / badderen;
 • apparaten niet onnodig aan de stroom hangen;
 • laat geen onnodige verlichting branden.

Isolerende kozijnen tegen een hoge energierekening

Alle kleine beetjes helpen, maar je kunt ook kiezen voor het grotere werk zodat je blijvend profiteert van een lagere energierekening. Zorg ervoor dat de opgewekte warmte zo lang mogelijk in je woning blijft hangen en isoleer je woning met isolerende kozijnen van kunststof in combinatie met HR++ of HR+++ isolatieglas.

Isolerende en inbraakwerende kozijnen

De dure opgewekte warmte verdwijnt vaak snel via houten kozijnen en oud dubbel glas. Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien isoleren daarentegen enorm goed. Al onze kozijnen zijn rondom verstevigd met staal, dus behalve goed isolerende kozijnen zijn het tevens inhttp://kunststof-kozijnen/ramen/braakwerende kozijnen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Subsidie op kunststof kozijnen

Warmte die er niet uitgaat, hoef je niet opnieuw aan te schaffen. Kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas of HR+++ isolatieglas (triple glas) zijn de best isolerende kozijnen die er op de markt zijn. Het is niet voor niets dat je hier in veel gevallen subsidie op krijgt. Dat blijkt ook uit de Energiebespaarlening waarbij je tegen een zeer lage rente geld leent om je energiebesparende maatregelen mee te bekostigen. De rente betaal je vaak grotendeels van het geld dat je overhoudt op je energierekening.

Bezoek de showroom in Amstelveen

Woon je in de buurt van Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn, Aalsmeer e.o. en wil je graag een lagere energierekening? Neem dan contact met ons op of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Dorpsstraat 35 in Amstelveen. Graag tot ziens!

Het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie de Meijer uit Amsterdam zag het al in 2021 voor zich: crèmekleurige kunststof kozijnen aan de achterzijde van de woning. Maar het mocht niet zo zijn. Het bedrijf waar zij de aanschaf deed, ging failliet. “We hebben het belang van een VKG gecertificeerd bedrijf aan den lijve ondervonden.”

De familie de Meijer had eind 2021 kunststof kozijnen besteld bij het bedrijf dat in 2007 de voorzijde van hun geschakelde woning voorzien had van kunststof kozijnen. “We waren daar toen tevreden over, dus het was een logische keuze om daar weer naar toe te gaan. De plaatsing zou in maart 2022 zijn, maar beloftes werden niet nagekomen en uiteindelijk mondde dit traject uit in een gebed zonder eind.” Totdat het bedrijf failliet ging en de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (het VKG) de klus over droeg aan Amstelland Kozijnen in Amstelveen. Vanaf dát moment ging het snel.

VKG gecertificeerd bedrijf

Eugenie blikt terug: “Doordat we dus blijkbaar zaken deden met een VKG gecertificeerd bedrijf, was de aanbetaling veiliggesteld en werden we doorverwezen naar een ander VKG gecertificeerd bedrijf. Amstelland Kozijnen zou de klus overnemen.” Waar Eugenie bij de eerste leverancier overal zelf achteraan moest, ging bij Amstelland Kozijnen een wereld voor haar open. “Van iedere stap werden we op de hoogte gehouden. Heerlijk na al het geduw en getrek bij de vorige leverancier.”

Kozijnen die op hout lijken

Eugenie kreeg keurig wat ze bij het eerste VKG gecertificeerde bedrijf besteld had: twee grote panelen van het plafond tot aan de grond met isolatieglas. Daartussen openslaande deuren. In de bijkeuken twee gewone vaste ramen en een deur naar de tuin met een kattenluik. Het kleine vaste houten raam van de schuur was ook verrot, dus dat is ook direct vervangen door een kunststof raam. Zelfs de gevelbekleding hoeven ze nooit meer te schilderen. Ook dát is van kunststof. “Daar zie je niets van. Het lijkt allemaal exact op hout.”

Raamdecoratie tússen het glas

Wat in eerste instantie eigenlijk niet op het wensenlijstje stond, maar wat ze erbij besteld hebben is de Screenline® raamdecoratie. “De jaloezieën van de achterdeur zitten tússen het isolatieglas. Zó mooi!”

Isolerende kozijnen

“We vinden het vooral fijn dat de woning onderhoudsarm is. Wat ik onderschat heb, is de isolatiewaarde van deze kozijnen. De opgestookte warmte blijft heerlijk in huis hangen. Ik ben benieuwd of het volgend jaar zomer dan ook koel blijft als het buiten snikheet is.”

Subsidie op kozijnen

De familie de Meijer woont al 24 jaar in deze woning en heeft in de tussentijd ook het dak laten isoleren. “Hierdoor heb ik dit jaar twee isolerende maatregelen te pakken en daardoor heb ik een beroep kunnen doen op de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Dan is de ellende toch nog ergens goed voor geweest.”

Meer weten over kunststof kozijnen?

Wilt u meer weten over isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan contact op met Amstelland Kozijnen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen.

Bedrijfsinformatie

a:8:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:12:”site_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:11:”Site opties”;s:12:”show_in_rest”;i:0;}

Instellingen

a:9:{s:8:”location”;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:3:{s:5:”param”;s:12:”options_page”;s:8:”operator”;s:2:”==”;s:5:”value”;s:13:”theme_options”;}}}s:8:”position”;s:6:”normal”;s:5:”style”;s:7:”default”;s:15:”label_placement”;s:3:”top”;s:21:”instruction_placement”;s:5:”label”;s:14:”hide_on_screen”;s:0:””;s:11:”description”;s:13:”Theme options”;s:12:”show_in_rest”;b:0;s:8:”modified”;i:1613398648;}