...

Geluidshinder (van Schiphol) helemaal beu? Kies geluidswerende kozijnen en isolatieglas

Geluidswerende kunststof kozijnen

Deze week was op het NOS Journaal te zien dat veel meer mensen (dan eerder berekend) ernstige last hebben van het vliegverkeer van Schiphol. Zelfs bewoners die op 40 kilometer afstand van de luchthaven wonen hebben geluidshinder.

Tot 50% minder geluidsoverlast

Uit onderzoek blijkt dat bewoners uit Uithoorn en Aalsmeer de meeste geluidsoverlast ervaren. De GGD spreekt de bezorgdheid uit, want slaapverstoringen zijn slecht voor de gezondheid. Maar wat doet u eraan als een (vracht)vliegtuig de tv overstemt of u ’s nachts om vijf uur uit bed buldert?

Kunststof kozijnen in combinatie met HR++ isolatieglas

U kunt het geluid vrij eenvoudig tot wel 50% reduceren. Dat doet u door uw oude houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui. En het verouderde dubbelglas (zonder luchtspouw en HR++ functie) te vervangen door HR++ isolatieglas.

Geluidwerende kunststof kozijnen

Eigenaar Evan van Amstelland Kozijnen uit Amstelveen legt uit: “Het meeste geluid komt via de ramen en langs verouderde houten kozijn naar binnen. In tegenstelling tot hout zijn onze Schüco kunststof kozijnen hol van binnen. De stilstaande lucht in deze ruimte zorgt voor de isolerende werking van het kozijn. De dubbele afdichtingen zorgen voor een perfecte warmte-isolatie en een optimale geluid-isolatie.”

Isolatieglas weert het geluid

Enkel glas of verouderd dubbel glas isoleert slecht, dat is duidelijk.  Dat betekent dat u meer lawaai en kou van buiten naar binnen haalt. Het mag duidelijk zijn dat HR++ isolatieglas veel meer lawaai tegen houdt en ook veel beter isoleert. Dit glas houdt natuurlijk ook nog eens ’s winters de kou buiten en in de zomer de warmte. Evan weet: “Als u nog geen onderhoudsarme kozijnen wilt, maar wel het enkel glas/verouderd dubbelglas wil vervangen door HR ++ isolatieglas, reduceert u de geluidshinder ook al tot 20%.”

Geluidwerend isolatieglas

Wilt u liefst helemaal niets meer horen van wat er buiten op straat of in de lucht gebeurt? Dan is volgens Evan geluidwerend isolatieglas een uitstekend keuze. “Deze wordt uitgevoerd met een brede spouw en dikkere buiten- en binnen ruiten met daartussen één of meerdere geluiddempende (en inbraakwerende) folies.” Dit akoestisch glas is in heel veel verschillende gradaties leverbaar.

Kunststof stelkozijnen

Uw thuis is een veilige plek waar het de bedoeling is dat u tot rust komt. Dat lukt niet als er steeds vliegtuigen over vliegen of als uw woning langs een drukke weg ligt. We helpen u graag om uw geluidsergernis te lijf te gaan. U gaat daar zelf zo ver in als u wilt: isolerende kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas of speciaal geluidswerend glas. “Wat u ook kiest, wij monteren onze onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met een kunststof stelkozijn. Dit plaatsen we tussen de binnenmuur en het kunststof kozijn zodat tocht en geluid er niet langs kunnen.”

Ventileren

Als u isoleert, is ook ventilatie van groot belang. Naast geluidwerende kunststof kozijnen en akoestisch isolatieglas zijn er ook akoestische ventilatieroosters verkrijgbaar. Zo kunt u het hele jaar door ventileren zonder last te hebben van geluid van buitenaf. Laat u in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen informeren over de kozijnen en het glas dat bij úw woonsituatie past.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.