...

Kunststof kozijnen kopen? Waar moet je (allemaal) op letten

Kunststof kozijnen met VKG Keurmerk

U bent ervan overtuigd dat u de overstap wilt maken naar het kopen van onderhoudsarme, isolerende en inbraakwerende kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui. Een investering die zichzelf terugverdient, maar pas op met deze euforie. 

Kunststof kozijnen kopen?

U zult de eerste niet zijn die de aanbetaling kwijt is en zelfs de kozijnen niet geleverd krijgt. Denk goed na voordat u met een bedrijf in zee gaat. Omdat de kozijnen op maat gemaakt worden, vragen bedrijven in de kunststof kozijnenbranche een aanbetaling. Daar is niets mis mee. Maar voor wie is het risico als de kozijnen vervolgens niet komen? Of wat doet u als het bedrijf gaandeweg vraagt om (met welke reden dan ook) het volledige bedrag alvast te betalen? Hoe weet u of u met een eerlijk bedrijf te maken heeft?

Nieuwe kozijnen kopen, kies voor zekerheid

Gelukkig bestaat er een keurmerk voor bedrijven die zich bezighouden met de productie, levering en montage van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien; het VKG Keurmerk. Wilt u geen risico lopen, kies dan voor een VKG Keurmerk gecertificeerd bedrijf. Evan Bultink, eigenaar van Amstelland Kozijnen uit Amstelveen, beaamt: “De VKG geeft haar keurmerk alleen aan bedrijven die voldoen aan strenge voorschriften en kwaliteitseisen. Een van die kwaliteitseisen is de controle op ons bedrijf. Daarnaast controleren ze onze monteurs, de kunststof kozijnen fabrikant en álle toeleveranciers. Zo weet u zeker dat uw kunststof kozijnen en alle toebehoren met zorg geproduceerd worden.”

Garantieregeling voor kunststof kozijnen

Gaat er iets mis bij de montage of ontstaan er problemen na verloop van tijd, dan kunt u terecht bij een geschillencommissie. Als een bedrijf failliet gaat, dan valt u onder een garantieregeling. Dit betekent dat uw aanbetaling van 30 procent gedekt is. Betaal dus nooit meer dan 30% aan. Gaat uw leverancier failliet dan kijkt een ander VKG lid of zij de werkzaamheden voor u uit kunnen voeren. Lukt dit niet dan krijgt u uw geld terug. Gaat uw leverancier ná plaatsing failliet en blijkt er daarna iets mis te zijn met uw kunststof kozijnen, ook dan geldt de garantie van het VKG Keurmerk.

Op welke producten zit een VKG Keurmerk?

Het VKG Keurmerk is van toepassing op onderstaande kunststof producten: (m.u.v. kunststof gevelbekleding)

·  Kunststof kozijnen (ramen en draaikiepramen)
·  Kunststof deuren (voordeuren, achterdeuren, balkondeuren en tuindeuren)
·  Kunststof schuifpuien (hefschuifpuien en kiepschuifpuien)

Controle op bedrijf, monteurs, fabrikant en álle toeleveranciers

Evan: “Kunststof kozijnen leggen een heel gecontroleerd proces af voordat een monteur ze in uw gevel monteert. Alles en iedereen staat bij Amstelland Kozijnen onder strenge controle waardoor elke schakel in het proces perfect is. Zo weet u zeker dat zowel de kozijnen als het isolatieglas, de roosters, de dorpels en het hang- en sluitwerk voldoen aan de strenge eisen van het VKG Keurmerk en dat uw sterk isolerende kunststof kozijnen wind- en waterdicht zijn, inbraakveilig zijn en jarenlang meegaan.”

Kunststof kozijnen met VKG Keurmerk bieden u zekerheid van:

·  gecontroleerde kwaliteit op het bedrijf, de monteurs en de productie;
·  goede afspraken over uw offerte, aanbetaling, orderbevestiging en oplevering;
·  gediplomeerde monteurs;
·  garantie op de kozijnen, kleur en de montage;
·  een oplevering en GarantieCertificaat.

Bezoek de showroom

Ga voor zekerheid en kies voor uw kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpui een bedrijf met het VKG Keurmerk! Amstelland Kozijnen staat u graag vrijblijvend te woord vanuit onze showroom in de Dorpsstraat in Amstelveen.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.