...

‘Gelukkig deed ik zaken met een VKG Keurmerk kozijnbedrijf’

VKG Keurmerk

Niemand zit graag op de tocht, maar zéker een raam in een babykamer moet goed isoleren. Daarom besloot de kersverse vader uit Diemen, Ivan Vasic, dát houten raam van zijn geschakelde jaren 80 woning te vervangen door een kunststof draaikiepraam.

Hij keek goed rond met welk VKG Keurmerk kozijnenbedrijf hij in zee wilde en maakte een weloverwogen keuze. Maar ondanks dat ging het bedrijf ná zijn aanbetaling en vóórdat het kozijn erin zat, failliet. Vasic stond met lege handen. Of toch niet?

VKG keurmerk kozijnenbedrijf

Meneer Vasic vertelt: “Ik had gekozen voor een bedrijf met een VKG keurmerk. Dat betekent dat áls de kozijnenleverancier om welke reden dan ook niet kan leveren, een ander VKG Keurmerk kozijnenbedrijf de verplichtingen overneemt. Mijn order werd doorgeschoven naar een ander VKG gecertificeerd bedrijf: Amstelland Kozijnen.”

Goed recht

Vasic was geen onbekende daar. Eigenaar van Amstelland Kozijnen Evan herinnert zich de klant uit Diemen nog van een jaar ervoor. “Hij bezocht in september 2019 onze showroom, maar koos om prijstechnische redenen uiteindelijk voor een andere leverancier. Zijn goed recht natuurlijk.”

Energiebespaarlening

Inmiddels ging het behalve om een onderhoudsarm draaikiepraam met bijpassende kunststof kozijnen ook om een isolerende voordeur. Vasic had de wens voor een isolerende en onderhoudsarme voordeur al langer. Als hij deze ook direct bestelde, kreeg hij korting bij het bedrijf waar hij in eerste instantie voor koos. “Een beste aanschaf, maar omdat ik een grote stap zette qua isolatie kon ik gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Dus lenen tegen een lage rente. Maar dat betekende ook een hogere aanbetaling….”

Geen extra kosten

Vasic had inmiddels 30% van het totaalbedrag aanbetaald bij het failliete bedrijf. Het gaf extra druk dat het kozijn, het raam en de voordeur snel geplaatst moesten worden om recht te houden op de Energiebespaarlening. Amstelland Kozijnen dacht mee en pakte direct de leiding.

Spoedklus tijdens extreme drukte

Evan denkt terug: “De order van een jaar eerder kwam nu alsnog op ons bordje terecht. Een spoedklus in een extreem drukke tijd en dan ook nog voor 30% minder. De aanbetaling van de klant is namelijk dankzij het VKG gewaarborgd.” Amstelland Kozijnen draait zijn handen niet om voor een extra uitdaging. Dankzij extra korting bij fabrikant GevelNed en korting op de montagekosten vanuit Amstelland Kozijnen, heeft het voor de klant niets extra’s gekost.

Goede samenwerking

Evan: “Met man en macht hebben we het voor elkaar gekregen om de order binnen enkele weken te plaatsen. Zo kon de klant nog gebruikmaken van zijn bouwdepot vanuit de Energiebespaarlening. Deze zou anders verloren gaan. Het is dankzij een goede samenwerking gelukt.”

VKG gecertificeerd kozijnenbedrijf

“Gelukkig deed ik zaken met een VKG gecertificeerd kozijnenbedrijf. Anders was ik nu mijn geld kwijt geweest, had ik de kans op een interessante lening verspeeld én had ik alsnog een tochtend raam en een slechte voordeur. Ik ben een blij mens!”

‘Gelukkig deed ik zaken met een VKG Keurmerk kozijnbedrijf’

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.