...

Wanneer is het tijd om uw schuifpui te vervangen?

Schuifpui vervangen

Uw schuifpui is aan vervanging toe als uw huidige schuifpui oud, stuk of onveilig is. Ook een slecht geïsoleerde schuifpui, een schuifpui die veel onderhoud vraagt of een schuifpui met een oud en zwaar lopend systeem zijn een goede reden om uw schuifpui te vervangen.

Goede bouwkundige monteurs

Heeft u al een schuifpui? Dan zijn de voorbereidingen gemakkelijker dan wanneer u bijvoorbeeld een achterdeur en woonkamerraam wilt vervangen door een schuifpui. Maar ook voor deze bouwkundige werkzaamheden draaien wij onze hand niet om. We beschikken over bouwkundige monteurs voor wie het wegslijpen van een muur en het aanbrengen van een stalen latei geen enkel probleem is. Op deze manier is uw gehele achtergevel naar eigen wens in te vullen.

Schuifpui of openslaande deuren (tuindeuren)?

Als u dan toch overweegt uw schuifpui te vervangen, dan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor openslaande deuren (tuindeuren). Bij twijfel tussen een schuifpui of openslaande tuindeuren is een aantal overwegingen belangrijk bij uw keuze.

· Kijk naar de stijl van uw woning (karakteristieke oude of moderne woning) en naar uw persoonlijke voorkeuren. Schuifpuien hebben een strakke en moderne look, tuindeuren daarentegen hebben een nostalgische uitstraling en meer charme.

· Bij kleine afmetingen (bijvoorbeeld 2 meter breed) is met tuindeuren totaal 2 meter open te zetten. Van een schuifpui in deze afmeting is ca. de helft (1 meter) open te schuiven.

· Openslaande deuren draaien naar binnen of naar buiten. Bij tuindeuren dient u rekening te houden met uw meubels binnen of tuinset buiten. Bij een schuifpui staat u niets in de weg.

· Bij grotere afmetingen 5-6 meter is een schuifpui aantrekkelijker i.v.m. de helft (2,5 tot 3 meter) dat u geheel open kunt zetten.

Uw keuze is afhankelijk van wat u mooi vindt, hoeveel gemak u wenst en hoeveel ruimte er buiten of binnen beschikbaar is. Welke keuze u ook maakt; beide oplossingen bieden u meer daglicht en geven uw woning een nieuwe uitstraling.

2-, 3-, of 4-delige kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is uit te voeren in een 2-delige variant waarvan 1 deel vast en 1 deel (binnen) schuivend is. Ook behoort een 3-delige schuifpui tot de mogelijkheden. Van een 3-delige schuifpui schuift er ook 1 deel (2 delen niet mogelijk in kunststof). U bepaalt zelf of u deel 1, 2 of 3 wilt schuiven. Wenst u een schuifpui over de gehele breedte van uw woning, overweeg dan een 4-delige schuifpui met 2 schuivende delen in het midden. Een prachtig gezicht!

Schuifpui met jaloezieën tússen het glas

Standaard plaatsen wij HR++ gelaagd (doorvalveilig) isolatieglas in uw schuifpui. Optioneel zijn deze ruiten uit te voeren met Screenline zonwering (jaloezieën tússen het glas). U bepaalt met het kantelen van de lamellen zelf de hoeveelheid daglicht en privacy. De jaloezieën zijn zonwerend en kunnen niet vies of vet worden of stuk waaien. Lekker duurzaam dus.

Zélf hefschuifpui samenstellen

Omdat iedere woning anders is, hebben wij geen standaard schuifpuien en tuindeuren op voorraad. Alles is bij ons maatwerk waardoor bijvoorbeeld de hefschuifpui geheel door uzelf samen te stellen is. Denk hierbij aan een 100% houtlook voor binnen en/of buiten, ventilatieroosters, een plissé hordeur (tegen insecten) of Screenline zonwering. Wat betreft het beslag maakt u zelf de keuze of de pui aan de buitenzijde afsluitbaar moet zijn met een hendel en cilinderslot of dat alleen een komgreep voldoende is.

Offerte kunststof schuifpui?

Voor een vrijblijvende prijsopgave komen wij graag bij u langs om het geheel bouwtechnisch te bekijken, uw wensen te bespreken en de maten op te nemen. Op basis hiervan maken wij een uitgebreide schuifpui en/of openslaande tuindeuren offerte voor u. Wandelt u ook gerust zelf de showroom binnen. Als u vooraf even een afspraak met ons maakt, bereiden wij ons voor op uw komst.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.