...

Kozijnen vervangen of renoveren?

Kozijnen vervangen

De winter is een uitstekend moment om te beoordelen of uw kozijnen nog van goede kwaliteit zijn? Soms zijn uw kozijnen nog prima te renoveren, maar op een gegeven moment zijn ze gewoon op. Wanneer dient u uw kozijnen te vervangen? Wat is er allemaal mogelijk? En waar moet u op letten?

Isolatiewaarde kunststof kozijnen

Bij houtrot, scheuren en tocht doet u er goed aan uw houten kozijnen te vervangen. Anders stookt u uiteindelijk voor de buren. De winst is direct voelbaar, want onderhoudsarme kunststof kozijnen isoleren veel beter. Klanten zeggen vaak: “Het voelt gelijk aangenaam en comfortabel in huis.’’ Ook merkt u dit aan uw energierekening. Belangrijk, want energieprijzen rijzen de pan uit.

Soorten kozijnen

Er zijn veel verschillende soorten kozijnen. Voor een woonkamer kan een vast raam passend zijn terwijl u voor de keuken en voor de slaapkamer bijvoorbeeld voor een draaikiepraam kiest. U kunt ze allemaal bewonderen in onze showroom, maar we sommen de meest voorkomende ramen voor u op:

Vast kozijn (vast raam):
Een vast kozijn (vast raam) bestaat uit een kunststof kozijn rondom met daarin bijvoorbeeld HR++ isolatieglas. Dit is vast glas en kan niet open.

Draaikiepraam:
Een draaikiepraam bestaat uit en kunststof kozijn met daarin een kunststof draaideel voorzien van isolatieglas. Dit raam draait naar binnen en kan (in 4 verschillende ventilatiestanden) naar binnen kiepen.

Stolpraam:
Een stolpraam (ook wel verhuisraam genoemd) bestaat uit een kunststof kozijn met daarin twee openslaande kunststof ramen die naar binnen draaien. Hiervan kan één raam ook naar binnen kiepen in 4 verschillende ventilatiestanden.

Bovenraam of zijraam:
Dit is een kunststof raam met glas dat bijvoorbeeld boven of aan de zijkant van een voordeur of tuindeuren gemaakt kan worden.

Prijzen van kunststof kozijnen

De prijzen van kunststof kozijnen liggen uiteen. Het is maar net wat voor raam u kiest, in welk formaat en in welke uitvoering. Met al onze kunststof ramen kunt u zo weer 50 jaar vooruit (zonder te schilderen). Bij Amstelland Kozijnen heeft u tot 15 jaar garantie op de ramen zelf, de montage en de kleur/structuur. Ook zijn al onze ramen standaard voorzien van SKG** sloten. Al onze producten dragen het VKG keurmerk en voldoen natuurlijk aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zeker in úw regio is het een prettig idee om inbraakwerende kozijnen te hebben.

Bezoek een showroom ervaar!

Mocht u offertes willen vergelijken, dan adviseren wij u bedrijven te selecteren die een showroom hebben. Zo kunt u het product, de vele mogelijkheden en de laatste trends met eigen ogen bekijken. Ervaar zelf hoe een raam, deur of schuifpui werkt en aanvoelt. Is een schuifpui makkelijk te bedienen, loopt deze makkelijk of is de pui zwaar en stroef?

Kozijnen plaatsen in Amstelveen

Amstelland Kozijnen is actief in de regio Amstelland (Amstelveen, Badhoevedorp, Aalsmeer, Uithoorn, Amsterdam. Diemen, Ouderkerk aan de Amstel). Zo heeft u altijd een showroom in de buurt waar u terechtkunt met vragen. Ook bij eventuele servicewerkzaamheden zijn wij u snel van dienst. U bent van harte welkom om u vrijblijvend te laten inspireren in onze showroom aan de Dorpsstraat 35 in Amstelveen.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.