...

Houten of kunststof kozijnen?

Houten of kunststof kozijnen?

Vindt u kunststof kozijnen mooier of valt u voor de charme van houten kozijnen? In de uitstraling is er tegenwoordig geen verschil meer, wél in gebruik. We leggen u graag open en eerlijk de voor- en nadelen voor. De keuze is vervolgens aan u.

Houten kozijnen staan bekend om een warme uitstraling en zijn van nature een vocht en warmte regelaar die zowel akoestisch en thermisch goed isoleren. Bovendien zijn houten kozijnen gemakkelijk te repareren en over te schilderen als er schade is ontstaan. Er zijn echter ook nadelen aan houten kozijnen. Als u ze niet goed onderhoudt, kunnen ze rotten of kromtrekken met als vervolg dat u uw kozijnen (deels) moet vervangen.

Kunststof ramen en deuren met hout uitstraling

Kunststof kozijnen lijken tegenwoordig enorm op hout. Het verdiepte Schüco kozijnprofiel is speciaal ontwikkeld om de uitstraling van hout te imiteren. De rechte (houtlook) verbinding, een houtnerf structuur en de keuze uit klassieke of moderne kleuren maakt dat een kunststof Schüco kozijn niet meer te onderscheiden is van een houten kozijn. Wat betreft de functionaliteit kunt u kiezen uit naar buiten of naar binnen draaiende ramen of deuren, draaikiepramen of een schuifpui. Voor elke wens en woonsituatie hebben wij een oplossing.

Voordelen kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen zijn:
• amper onderhoud en nooit meer schilderen. Schoonhouden met een vochtige doek is voldoende;
• langere levensduur dan hout ( tot wel 50 jaar);
• kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zijn thermisch isolerend (lager energierekening;
• al onze kunststof deuren, ramen en schuifpuien zijn inbraakwerend (en voldoen aan het PKVW);
• extra zekerheid in aanschaf en montage dankzij het VKG Keurmerk.

Nadelen kunststof kozijnen

Nadelen van kunststof kozijnen zijn er eigenlijk niet. De prijs van een kunststof kozijn is nagenoeg hetzelfde als een houten kozijn. Mits u voor een kwalitatieve houtsoort als grenen of mahoni kiest. Ook wat betreft de isolatiewaarde doet een kunststof raam zeker niet onder voor een houten raam. Zelfs eventuele schade aan uw kunststof kozijn of schuifpui is tegenwoordig te repareren. Of u nu een houtnerf of glad kunststof kozijn kiest. Bij beide reparaties zult u niets meer van de schade zien. Enige nadeel is wellicht dat u een kunststof kozijn niet 1-2-3 van kleur kunt laten veranderen, maar ja: bij houten kozijnen gaat er bij een schilderbeurt meestal ook weer dezelfde kleur overheen.

VKG Keurmerk

Voor kunststof kozijnen is er een speciaal keurkerk: het VKG Keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat uw kunststof kozijnen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van productie, levering en montage. Een onafhankelijke keurmeester ban het VKG controleert de montage van de kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

Twijfelt u nog steeds tussen hout of kunststof?

Dagelijks ontmoeten wij  klanten in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen die vragen of de kozijnen in onze showroom van hout of kunststof zijn. Het verschil in uitstraling is tegenwoordig inderdaad nagenoeg onzichtbaar. Maar omdat de voordelen zo groot zijn, richten wij ons op kunststof kozijnen. Heeft u bij kunststof nog steeds het beeld van een glad, wit en glimmend plastic,  bezoek dan onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen. Wij weten zeker dat u na het zien van de kozijnen geen twijfel meer heeft over hout of kunststof.

Kom referenties bekijken!

Woont u in de regio Amsterdam, Diemen, Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Aalsmeer en wilt u een referentie om de kozijnen in het echt te zien? Ook hier kunnen wij u bij helpen. Tot snel!

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.