...

Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

Houten kozijnen vervangen

Het leven van een kozijn gaat niet over rozen. Uw houten kozijnen, ramen en deuren hebben het afgelopen jaar weer veel te verduren gehad.

In de zomer brandt de zon er flink op los en in de herfst komt de regen soms met bakken uit de hemel. Ook in de winter tasten vocht en vorst uw houten kozijnen aan.

Invloed van weer op uw kozijnen

Houten kozijnen bezwijken snel onder de extreme weersinvloeden. Hout is nu eenmaal zeer gevoelig voor zonlicht, regen en wind. Al snel merkt u dat kozijnen krimpen en gaan uitzetten. U kunt zich voorstellen wat dit met de isolatiewaarde van uw woning doet.

Lagere energierekening met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zijn veel minder gevoelig voor weersinvloeden. Uw houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen, ramen en deuren scheelt u veel onderhoudskosten voor de komende jaren. De energierekening zal bovendien ook een stuk lager uitvallen na deze renovatie.

Houten kozijnen vervangen

Veel wijken in Amstelveen hebben slechte vurenhouten kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Westwijk. Deze woningen zijn slechts een jaar of 30 oud, maar de kozijnen zijn in zeer slechte staat. U kunt de levensduur van uw houten kozijnen verlengen door ze regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden. Qua isolatiewaarde en inbraakwerendheid doet u er beter aan uw houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen.

Onderhoudsarme, isolerende en inbraakwerende kozijnen

Niet alles hoeft in één keer. U kunt bijvoorbeeld eerst uw ramen vervangen door kunststof draaikiepramen (uniek met 4 ventilatiestanden) en later uw tuindeuren of schuifpui. Het jaar erop neemt u wellicht uw voordeur en achterdeur onder de loep. Zo creëert u langzaamaan een onderhoudsarme, isolerende en inbraakveilige woning.

VKG keurmerk

Om te voorkomen dat u (weer) een slechte kwaliteit kozijnen aanschaft, doet u er verstandig aan een bedrijf uit te kiezen met een VKG keurmerk. Zo weet u zeker dat het met de kwaliteit, de zekerheid en de garantie helemaal goed zit. Komt u een keer langs in onze showroom aan de Dorpsstraat in Amstelveen om de mogelijkheden door te spreken? Of bezoek een van onze referentieprojecten in o.a. Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Aalsmeer, Uithoorn, Badhoevedorp en Ouderkerk aan de Amstel.

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.