...

Een dakkapel veranderde mijn leven

Kunststof dakkapel Leiden

Ik woon in mijn ouderlijk huis. Heb me er altijd prettig gevoeld, behalve op zolder. Daar kwam ik dan ook nooit. Niemand eigenlijk. Wat moest je er ook tussen de stof en de spinnenwebben? Tot een paar maanden geleden. Met knikkende knieën bezocht ik de zolder waar mijn man de box een aantal jaar eerder had opgeborgen. Toen gebeurde het.

Groter wonen zonder te verhuizen

Ik kreeg een ingeving: Als we deze donkere zolderruimte nu eens omtoveren tot ónze slaapkamer, dan hoeven we niet te verhuizen. Ik herinner me direct Amstelland Kozijnen uit Amstelveen. Daar kochten we eerder onze kunststof kozijnen. Ik heb er toen ook dakkapellen in de showroom zien staan. Eén telefoontje was genoeg om mijn leven te doen veranderen. Evan Bultink kwam de situatie hier bekijken en vertelde dat een dakkapel zorgt voor een volwaardige, lichte en ruime kamer. Nét wat ons gezin nodig heeft.

Prijzen dakkapel

Met een derde op komst wilden we wel even weten wat dit allemaal zou gaan kosten. We hadden namelijk geen idee van de prijs van een dakkapel. De adviseur vertelde ons dat dit afhankelijk is van onder meer de dakgraden, afmeting, materiaalkeuze en opties. Ik kreeg na een goed gesprek met Evan Bultink van Amstelland Kozijnen een vrijblijvende offerte op maat en daar was maar één antwoord op mogelijk: DOEN!

Binnen één dag geplaatst

Een paar weken later kwam onze complete dakkapel op een vrachtauto de straat ingereden. In de Nederlandse fabriek waar onze dakkapel is gemaakt, hadden ze al speciale hijsogen in het dak verwerkt. Deze zorgen ervoor dat de haak van de hijskraan onze aanwinst zonder moeite en beschadigingen op ons dak kon zetten. Hier was een paar uur daarvoor een uitsparing gemaakt. Onze op maat gemaakte dakkapel was binnen één dag geplaatst. Volledig wind- en waterdicht en tot in de puntjes afgewerkt. Erg mooi!

Nooit meer schilderen met kunststof kozijnen

Evan Bultink had gelijk: we hebben er nu een volledige kamer bij. Dat zo’n donkere zolderkamer omgetoverd kan worden tot een ruime, lichte slaapkamer. Ongekend. En omdat de kozijnen van kunststof zijn, hoeven we nooit meer het dak op om te schilderen. Alleen schoonhouden is voldoende. In combinatie met Screenline® zonwering (100% verduisterende plissés tussen dubbelglas) hadden we direct perfecte zonwering. Raamdecoratie wordt dus niet vies en het isolatieglas in de draaikiepramen zijn gemakkelijk van binnenuit schoon te maken, doordat ze naar binnen draaien.

Investeren=besparen

Had ik mijn ingeving maar járen eerder gehad. Met de investering die we nu deden, hebben we én meer woongenot én is ons huis in waarde gestegen. Omdat onze dakkapel een hoge isolatiewaarde heeft (RC-waarde > 5.0), besparen we ook nog eens op de energiekosten. Het prettigste van alles: we hoeven niet te verhuizen uit de woning waar ik me, dankzij de dakkapel, volledig thuis voel.

 

Onze showroom is open van dinsdag t/m zaterdag

U kunt tijdens openingstijden de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of offerte, dan werken wij vanwege de drukte op afspraak en willen wij u vragen vooraf contact op te nemen via 020 640 51 66 of via ons contactformulier.